Valborg

Sitter hemma oss Anna. Har fått i oss lite mat, öl och cider. Really nice. Åkte på en fest men coola som vi är så åkte hem direkt igen. :P Dom skulle sitta ute hela kvällen och det var kallt redan nu!  Så nu ska vi göra ett nytt försök till grannen!

Har flyttat hästen i dag, det gick riktigt bra.

Ska dra nu. Partyhatten på!

Ännu en helg har försvunnit

Är nu hemma efter en väldigt jobbintensiv helg! Gudars skymning vad trött jag är. Har lagt av mig lite. Förut var det inga problem att jobba 30 tim på en helg. Plus att ha hästen att åka till.  But i made it! Nu är ag ledig två dagar. Ska bli riktigt skönt.

Ska flytta Sudden till Linda i morgon. Ser fram emot det! Ska bli kul att ägna sig åt rodeo på ridbanan nu några dagar! Suck..




Passionsfruktpannacotta och lite dessertvin

I går jobbade jag med min soulmate Emsan! Det var skoj! Vi hamnade i ett städryck. Rensade lite lätt i ett rum, fick ihop en svart sopsäck!! Så gjorde vi det fint i ölförrådet. Så nu får det plats med 2 kylar där. Och det har jag framfört till chefen! :P Han tyckte det var en bra idé!

Nu ska jag ta mig något och äta! Börjar bli dags för sängen snart oxå! I morgon ska jag sova tills jag vaknar! Och det betyder att man stänger av ljudet och vibratorn på mobilen och ställer inget alarm! :P

PUSS

tråååkigt

Är på jobbet.. Är aslite folk.. Finns inte så mkt att dona med. Snart kommer mina kära arbetskamrater hem från deras personalmöte. Kent hade tydligen saknat oss redan vid två, dom åkte halv elva! Kan han gott ha!=)



Nya skor

I går syndade jag.... Jag köpte mig ett par nya skor.. Urfina. Vita pumps med kanske 5 cm klack.. Känns som om jag blir över 3 m då! Men det får jag ta. Det är fint att vara lång..

Så skulle jag beställa en klänning från Asos. Men det gick sååå långsamt.. Så var jag tvugnen att uppge kortnumret. känns ju sådär.. Men jag kanske hinner ändra mig..

I dag har tydligen min mormor hamnat på sjukhuset. Trodde först att det var en hjärtinfark. Men det var det inte. Men hon är visst kvar på sjukhuset. Hoppas hon blir bättre genast.

Nu är det matdags!

bilder från denna jobbhelg


Är det konstigt att man trivs på jobbet??          

                                                 

Slagsmål på arbetstid!:P
                                                                     

Såhär ser "matsalen" ut i slottet                     Lyckades sälja detta lilla 
                                                                           masterverk(not made by me)
                                            

Bordsdekoration

Misslyckad och värdelös

Denna helg har känts väldigt lång! Och lite otrevlig, eller otrevliga gäster. I dag var det hur mkt gäster som helst på jobbet! Det var kul. Men vad man fick springa.

Sen vid lunch fick jag reda på att stallägaren, där jag står, tyckte att jag borde skaffa proffesionell hjälp till min häst för han har några seriöst allvarliga problem. Blev väldigt uppmuntrad av det! Not! Ashole!

När jag åker till stallet och är förbannade eller ledsen ska jag inte hoppa upp på hästen. Borde finnas nån varnare till det. Blir nämligen aldrig bra då. Alltid slagsmål. Grinade ett tag och undrade om det var mig det är fel på eller om han inte är frisk.. Då känner man sig totalt värdelös....Så jag hoppade av hästen och gick hem. Lyckades träffa stallägaren. Han frågade hur det gick. Svarade bara kort: bra. Slängde in hästen i boxen och åkte hem!


Märkliga människor!

Jobbade i går kväll. Hade en slottsmiddag m. pub. Fin stämning. Sen kom Jojo s grupp ner dit, som från början inte skulle vara där. Vilka otrevliga svin!

Tycker att det är lite märkligt att när man säger att sista beställning är 23.30 att dom sen vid 00 fortfarande vi beställa och tar inte ett nej. Jag fattar inte hur vissa människor är funtade! Jag skulle aldrig gå till baren på krogen halv 3 och säga att jag vill ha något mer att dricka. Är det stängt så är det!! Detta kanske beror på att jag själv inte vill bli behandlad så. Men principen.. Jag blir så trött!

Som en person sa till den andra efter att ha sagt till dom tre gånger, "Ja, vi har ju förstått att dom vill att vi ska gå". Men sitter ändå kvar!!!!! Undra hur långsamt det kopplade från hjärnan till handling!

Ska ha detta gäng i kväll igen. Hoppas att dom har fattat att dom bar sig otrevligt åt. Hade dock sagt till Åsa i receptionen att dom var jätte nöjda med kvällen! Som sagt, märkliga människor.

Det var ju tur att jag hade Jojo med mig. Hon har lättare för att bli irriterad! :P Trots att hon är "den trevliga" av oss!

Hämtade mina småsyskon efter jobbet sen. Hade vart på krogen. Hamnade nästan i slagsmål. Som tur var kom storasyster till undsättning. Hotade dom lite med att om dom inte satte sig i bilen så skulle dom få gå hem. Sen stod det en "stor"  person brevid mig och sa till att det var bäst för er små töntar att följa med! Gissa om jag blev sur! Grr, var ju redan upprörd. Slängde ut några väl valda ord till honom sen stod han där helt paralyserad och inte så stor och kaxig längre! Tur att jag finns! :P



längtan


Nu vill jag faktiskt ha lite värme! Kan man få beställa det???? Det var hur kallt som heslt i morse när jag var ute med hunden. Skulle fan ha behövt mössa! Suck.




Tänk att kunna sitta ut i sommar hur länge som helst, pimpla vin, äta lite gott och umgås med vännerna .Längtar!
Satt och kollade på bilderna från i somras när vi hade grillkväll med viltmästarna här hemma. Nice. Saknar dom lite oxå. Det har fungerat bra uan dom i puben. Men det är tungt!:P

Satt och kollade lite på asos. Hur mkt fint som helst! Vill ha! Får ta det efter den 25:de..

onsdag

Ytterligare ett ansnitt av Grey´s anatomy har avnjutits! Just love it! Sitter och skickar/får massa bilder av min soulmate i Gbg. Hon kommer hem nästa vecka! Tjoho! Då ska vi jobba tillsammans. Det ska bli riktigt skoj faktiskt!

emsan och lillemsan

I dag var jag och bakade med Anna. Om jag säger såhär. Muffinsarna vi gjorde blev till slut en äppelkaka. Efter att ha runnit ur sina formar trollade vi lite så det blev bra sen! Hoppas jag i alla fall. Stack därifrån innan det skulle smakas av. Hihi

Nu ska jag nog gå och lägga mig! Börjar 8.30 i morgon!suck.



suck

I dag är jag jätte trött och på lite dåligt humör. Fick en faktura för min häst i dag. Hans skoning som jag inte ens bett om kostade 1570:-!!!!!! Fatta vad dyrt. Jag betalar 500.. Helt sjukt! Ska ringa och prata med honom nu!

Tänk att så lite kan förstöra en dag! Skrattade dock ganska mkt vid lunch då vi disskuterade Pride festivalen, homosexuella, swingers klubb på badhus och sexparty!

Träningsvärk

Om jag tyckte att jag hade träningsvärk igår är det inget jämfört med i dag! Smärta. Hppade med hästen för första gången på 3 månader. Det kändes. Det var en tjej som var och provred. Svårt att säga vad dom tyckte..

Sitter och håller min brorson nu, för sista gången denna gång. Vet inte när dom kommer upp igen. Snart hoppas jag.

Kittlade honom lite på magen förut och sa att han var en glad kille, började stortjuta då!

Nu är det snart dags att åka till mitt jobb.  Är ledig i morgon sen jobbar jag 11 dagar i rad.Även dubbelpass. Det kommer inte funka eftersom jag har hästen oxå. Får ta och kolla över det där med dom på jobbet..


Är det bara jag som ser något sorgligt i den här bilden????
image20

Får fåglar kramp??

Har jobbat även i dag. Hur lugnt som helst var det i dag. Det är lite tråkigt då. När det finns lite att göra blir man så himla ineffektiv när man väl ska göra något. Det är bättre att ha något att göra hela tiden, då blir det mer gjort. Ska jobba kväll i morgon, men min vapensyster Jojz! Det ska bli skojigt!

Åkte till min häst efter jobbet. Var där i 4½ timme! Det var riktigt skönt faktiskt. Bara gå runt och lulla. Ryckte manen, mockade, borstade honom fin och smörjde sakerna. Så var vi ute på en ridtur. Vi hade ett lite gräl, han ville inte riktigt göra det jag ville. Men eftersom jag inte gav mig fick han göra det.

Alldeles i början av ridturen så såg jag en svan flyga över ett fält och vrålade. Fick då en konstig tanke. Undra om fåglarna någonsin får kramp av att flyga för länge??? Kan låta lite IQ befriat med den tanken. Men i alla fall. Även fast du har tränat och orkar springa långt måste du ju få kramp eller smärta nån gång! Eller??

I morgon ska det komma en tjej från Örebro och provrida. Hon hade tydligen brytit benet för ett litet tag sen så hon kunde bara skritta. Vilken osis att det hon ska se av hästen är när jag rider. Har ju inte hoppat på 2½ månad. Lycka till Emilie säger jag bara!

Försökte se på Wallander men det gick sådär. Niklas bara grinade och Martin skulle prompt vara i vardagsrummet och trösta honom! Suck. Har ju i alla fall sätt börjab. Får hoppa in nu i slutet!


jobbet

Sitter på jobbet nu. Nymatad och med smärta i mina fötter och knän. Märks att jag börjar bli gammal. Klarar knappt av en utekväll utann värk. :P

Ska snart pallra mig hemåt.

Sol, strålande sol

Jaha. Då är det bara 1½ timme kvar innan man ska åka och jobba. Ska ändå bli skönt. Längtar redan efter skaldjurssalladen jag hoppas att jag får ta del av!=)

I dag jag, lillasyster, lillebror, Maja, David och Jessica bara legat ute på gräsmattan och degat. Hur skönt som helst i solen. Riktig sommarvärme. Åkte till hästen men det var för varmt för att gå ut och rida. Redan!

Jag älskar när värmen kommer. Finns så mkt fler aktiviteter man kan dona med. Som bara att ligga och sola eller sitta inne i Nyköping och äta glass eller gå en promenad här hemma.


Som sagt så är Jessica här och även Niklas. Tänk vad dom små liven växer bara på 2 veckor! Han är så fin. 19 maj bär det av till Smålandsstenar på dop. Det var ett tag sen man var på det. Undra vad man ska ha på sig då!??

Vi var ute och firade syrran i går. Riktigt trevligt. Vissa blev väldigt fulla och andra mindre. Jag tillhörde den senare gruppen denna helg. Eftersom jag ska jobba i dag och jag vet hur det blev förra helgen! :P

image19
Ska gå och gosa lite till med lillen!

Grattis lillasyster

Grattis Sara på 18 årsdagen!  Äntligen har hon blivit stor!

image18
På fredag blir det till att fira! Ska ringa och Boka bord på Fik@. Riktigt trevligt ställe måste jag säga!

Har äntligen kollat på Greys anatomy. Har jobbat några onsdagar eller så har det vart hockey!




Här är en bild på min lillahund som valp. Hon ligger i matskålen och äter!

Farmor och Marga

I går kväll var jag hos Jojo och kollade på film, Djävulen bär Prada och Guardian. Bra filmer båda två. Det är så att när jag ser en film där någon dör grinar jag alltid! Även i detta fall blev det så.

Sen när jag åkte hem började jag tänka på min farmor och faster. Den 23/11 2005 så dog min farmor och den 24/8 2006 avled min faster efter en tids sjukdom. Så inom loppet av 9 månader hade vår släkt förlorat två st, två av dom jag älskat högst. Farmor var gammal men inte sjuk. Marga var relativt ung men hade cancer. Efter allt detta kändes livet lite upp och ner. Min pappa tappade tron lite på livet. Att det spelar egentligen igen roll hur man lever för hur sunt du än lever så kommer du ändå att dö.

"Ta inte livet för allvarligt, du kommer ändå inte ur det levande" / Från filmen Van the man.

Min farmor har alltdi funnits för mig och mina syskon. När vi var små och skulle komma och hälsa på henne så ringde jag henne.
- Hej farmor det är Emilie. Vi tänkte komma och hälsa på dig!
-Jaså, vill ni ha något att äta då?
- JA! plättar!

då ställde sig farmor och stekte plättar för en hel armé. Och jag önskade nästan alltid plättar. Söt.
Min pappa är yngst i deras syskonskara och var därför den lilla bortskämda. Vi är de yngsta barnbarnen i släkten plus att vi bodde grannar med farmor eller i närheten. Så vi hade alltid kontakt med henne.

22/9 -05 fyllde hon 90 år. Då samlades släkten på Öster Malma och åt lunch. 15/12 träffades vi där igen efter begravningen.

Min faster, Marga, var min sommarmamma. Jag bodde hos henne och hennes man Christer på somrarna då jag jobbade på First Hotel Reisen i Sthlm. Dom bodde ute på Resarö. Det var helt underbart att vara där. Ligger vid havet. Ibland tog jag och Christer båten in till Vaxholm och köpte glass. Eller så plockade jag hallon i trädgården och så kollade vi på Allsång på skansen. Marga var det man kunde ringa om det var något ord man inte förstod eller något annat man behövde veta när man läste läxor. Björnen och ankan.

Tänker inte lika ofta på deras bortgång nu. Men det kommer små tillfällen man tänker på dom, en situation eller en plats man påminns av dom. Har lite dåligt samvete att jag inte varit mer än 1-2 ggr vid graven. Men det känns även konstigt att vara där.

Oh my good!


Det är 9 april och sommaren är inte långt bort. Men där fick man på näsan! Så här åg det ut hemma i morse när jag skulle ut med hunden! Såg ju fram emot en ridtur i dag. Men inte lika mkt längre om jag ska vara ärlig..


image16

Men men. Det sägs ju att det ska bli sommarvärme nästa vecka! Det ser vi fram emot.
Sitter och äter lite frukost nu. Känns bra eftersom det matigaste jag åt i går var lite svampomelett kl 9 i går kväll! :P

I morgon är det åter till jobbet, men jag jobbar kväll så det är ganska skönt.
P&K

dagen efter

Äntligen har jag kommit hem. Sov i mormors lägenhet i natt efter en wild night out!:P Jag mådde dock inte så bra i morse när jag vaknade.. Vågade inte sätta mig i bilen först vid kl4. Efter att ha sovit hela dagen..
Vi var och firade Jojo. Grattis på födelsedagen gumman!

Mamma och pappa lagar mat nu. Ska äta påskmat. Känner mig inte så entusiastisk till det. Med tanke på att det är som julmat och julmaten är jag fortfarande trött på efter alla julbord. Men det finns en sak som alltid är gott, omelett med svampstuvning. mums. Men nu hade dom misslyckats med det, glömde äggen! :P

Nu ska jag åka till min häst!


otur

Klockan är snart 8 på morgonen. Ska åka upp till Värmdö och hämta min häst i dag. Med min vanliga tur så har släpet jag har lånat fortfarande vinterdäck på så det går ju inte och köra med! Säger man inte en sån sak när an lånar ut sitt släp!!!???? Irriterande!

Men som tur är så var Sara så snäll och lånade ut sitt. Så nu är det bara att packa bilen med våra saker och åka.

Har funderat lite. Om jag inte får hästen såld och jag inte kommer in på nån skola så vill jag rusta upp stallet vi har här hemma och köpa mig en unghäst. Men det är bara önsketänkande än så länge!:P Det kostar ju oxå!

Måste åka nu!

Tjingeling


Allt med ä

I dag har jag vart uppe länge.., Började kl 6 i morse! Hade frukost för första gången sen augusti! Minns nu hur skönt det är att vara först, utom när jag sätter i gång larmet. Helt lugnt, kan gå och pilla och dona i fred. På vägen till jobbet hörde jag på radion att under påskhelgenstrafiken dör i genomsitt 8 personer. 8 personer!! Det är helt sjukt. 200 blir i gm skadade. sick..

Men nu har vi påskstängt. Skönt. Kocken Kent sa att under påsken ska man äta allt med ä, bla älg och ägg och självklart älkohol, som dom säger i amerikat.

Imorgon bär det av att hämta hästen. Han hade gått riktigt bra i går när tjejen var och provred.Så det var skönt. Men jag vet inte om hon var intresserad.

Glad påsk!

Smärta!

Har en sådan smärta i mina leder! Hatar att vara sjuk! Men i dag har jag i alla fall vart på jobbet. Inventerat lite.. Hörde något när jag var i slottet.. Men tror att det bara var vinden! Hoppas det..

Sitter och lägger harpan.. Det är verkligen beroendeframkallande!

I dag har jag lagat mat. Det blev pannbiffar och potatismos. Really good. Gjorde några med fetaost och blandade i pesto i moset. Det är mina nya favoriter. Fetaost och pesto=smaskens

Och Jojo jag vill inte ha nån av dina katter!! Jobbiga! Har blivit sams med Dimitra nu..

Niklas ringde förut och sa att Sudden hade gått hur bra som helst. Men jag vet inte hur det blir. Tjejen skulle höra av sig i morgon. Vågar inte hoppas någonting. Men jag har ju två tjejer som kommer och provrider honom när han kommit hem.

På söndag fyller Jojsan, men ska firas på lördag.

Nej nu ska jag återgå till harpan! Top model börjar ju snart.

Först ska jag bara säga att jag gillar hockey, men inte när dom lägger den på onsdags kvällar så Greys anatomy försvinner.. Fy!



Hund bortskänkes

jävla hund! Smet för mig idag! Trasslade in sig med Greger i kopplena. Då tappade jag Dimitra. Gissa om hon fick fart då! Har jagat henne den senaste halvtimmen! Sprang fan 2 km bort! För att jag fåglar som flyger! Dumma hund! Nån som vill ha henne? I dag kan hon skänkas bort!

SJUK

Dagens plagg: Morgonrock och mjukisbyxor
Dagens film: Ladder 49
Dagens låt: Josuha Radin - Only You
Dagens frukost: 1 glas C-vitamin, yoghurt med solroskärnor macka med ost och gurka
Dagens citat: Slösa inte bort din tid på människor som inte bryr sig!

I dag är jag hemma från jobbet. Känner mig inte speciellt bra. Ögonen hänger och näsan är sådär lagom täppt. Plus att jag har ont i nästan varje led. Det är skit jobbigt. Tycker faktiskt väldigt synd om mig!

Snart är det påsk.. Då fyller Jojo så det blir lite party på lördag. Tyvärr ska jag sitta i sekreteriatet på vår klubbhoppning. Det är inte så kul att sitta där bakis. Men men.. Kan ju inte banga. Jag är ju yngst i skaran så jag borde ju klara mest!:P

Nu ska jag ner och knapra i mig några ipren. Dom har blivit en av mina bästa vänner förutom halstabletterna, nu när jag är sjuk.. :P *Snörvel*

Ha det

....

Nu blir bara förkylningen värre. Undra om man måste vara hemma från jobbet i morgon. Ögonen rinner och näsan vill jag typ ta bort..